Bloggintresserade

söndag 10 oktober 2021

Chili och en väldigt dyr karamell...

Sakta lägger sig hösten som en varm och lite fuktig filt över mig. Fortfarande bjuder oktober på sköna dagar tack och lov! Sommartempot är nedskruvat till noll. Trafiken är gles och ön går lite i träda nu...


Jag plockar kastanjer och skördar chili...

Det blev en hel del chili att ta hand om. Jag älskar ju stark mat så det går åt en hel del vintertid. Den gula chilin är en riktig favorit. Hot Lemon. Med ett hett sting och en doft av banan! 


Hovdamerna börjar gå in i höstvila. De ruggar och lägger inga ägg. Morgontrötta, ja ingen fart på dom alls...känner igen det där! Även om jag inte lägger ägg är jag också morgontrött och känner mig ruggig.
Men de har haft en skön sommar och grävt många gropar åt mig i trädgården :) Tack och bock på den!


Växthuset ska snart städas ur. Tar väl en dag eller två att plocka ut allt och sen rengöra med såpa. För en ny säsong. Med kamin och fårskinn. Kanske en liten julgran också när den tiden kommer så småningom...


Jamen söndag igen! Dags att ladda för en ny vecka på gott och ont. Lite ny energi behövs som vanligt. Det bästa är att jag har ost från Kreta att hämta hos goda vänner och det mindre roliga är att eftersom jag inte ser som en hök längre så är ett besök hos optikern inbokat. Tandläkaren också! En gammal fyllning lossnade när jag intog något segt & gott i helgens godispåse. Typiskt, typiskt...
Blir nog en riktigt dyr karamell misstänker jag!!!

KRAM

19 kommentarer:

 1. Aj, aj, aj - den karamellen kan verkligen bli dyr! Hoppas inte!
  Ja, hösten lägger sej och det märks säkert på mycket när man bor på landet och jag kan tro att det lugnar ner sej betydligt på din ö nu.
  Du får glädja dej åt Kretaosten och njuta rejält!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Du har ju mer energi än mig i alla fall. Jag orkar ingenting alls där ute fast jag borde. Bilden på hästen är såååå fin. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Det låter som sura pengar det där - eller så känner jag i varje fall. Lite av 3 olika synfel gör glasen till glasögonen svindyra och det är sådär att jag nästan skulle klara mig utan... Jag vill gärna ha ett växthus men funderar på hur jag skulle lösa den nödvändiga städningen... för den vet jag att jag skjuta på i det längsta.. Så heja dig!!!

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Optikern och tandläkaren, då får du allt se till att råna sparbössan. Min spargris står här nu mager o ser eländig ut, efter mitt besök hos optikern.
  Kram från Ingela

  SvaraRadera
 5. That's a great harvest of chili peppers. Do you dry them? My son grew a variety of hot peppers and that's what he did.
  Sorry about your tooth. Yes, dentists can cost a lot!!

  SvaraRadera
 6. Det finns lite att göra i trädgården innan den går i vila till nästa säsong.
  Visst vissnar en del blommor och träd här med och kör en vintervila. Men vi behöver inte plocka undan en massa grejer som är så himla skönt.
  Så jäkla tråkigt med ett tandläkarbesök för att man tuggat på något som man gillar.
  Men kul att få ost från Kreta.
  Ha en bra ny vecka.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 7. Hej Titti!
  Hösten har ett lugnare tempo, och det är skönt. Har också plockat kastanjer, de är så fina. Synd att inte glansen håller i sig. Hönsen behöver ta igen sig också. Tempot är inte så högt nu, men när solen tittar fram får man lite energi.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 8. Hoppas verkligen att optiker och tandläkare lagar dig! Sån tur att de finns!

  Njut av hösten och ditt vackra växthus!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Oh, jag älskar stark mat också! (Det kan inte vara för eldig!) :D

  SvaraRadera
 10. Åhhh vad jag längtar när jag läser din beskrivning. Men väntan blir inte lång, på fredag åker vi till Strandnära för att bli bortskämda med god mat och sköna sängar :-)
  Glasögon och laga tänder, inga billiga höstnöjen det ;-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 11. Alt ånder fred og ro på dine billeder. Der er ikke så meget at lave derude nu, så man kan tage det afslappet. Det er så skønt, at samle i haven og i naturen, og anvende det indsamlede. Opstillingen med kastanjerne og hybenkransen tager sig smukt ud.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 12. Hi Titti, Sorry to hear that you lost your filling. I too lost a crown when chewing on toffee. I hope it won't be too expensive.
  I love your autumn photos especially the rosehip wreath, very pretty. Your greenhouse sounds like it will be very cosy for winter too. Have a lovely week and try not to worry about the dentist and optician, they will soon be over and you will be happy again :) Hugs, Rose x

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder - höstljuset kombinerat med ditt öga för foton blir ju magiskt!
  Hua för tandläkarn… sånt blir aldrig billigt… inte optikern heller…:(
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Tråkigt med den dyra karamellen - hoppas den var gooood. Har också svårt för när det blir anstormning av folk vid marknader och annat. Tror också att vi ska vara försiktiga ett tag till.

  SvaraRadera
 15. Du tok vakre bilder og arrangementer igjen ... det hele ser veldig avslappet ut med et øye for skjønnhet.
  Takk skal du ha, kjære Titti.
  Jeg ønsker deg en god uke, til tross for tannlegen og optikeren. Varm hilsen fra Viola

  SvaraRadera
 16. In Love with autumn, in love with your great, big pictures ; *

  SvaraRadera
 17. In love with autumn. In love with your big, big pictures ; *

  SvaraRadera
 18. Mind blowing pictures

  SvaraRadera
 19. I hope your visits to the dentist and eye doctor was quick and painless, although probably not for your wallet! I'm sure you are enjoying the peace and quiet on the island now. I think I can relate to a slower pace. Lovely photos and pretty wreath. xx K

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...