Bloggintresserade

fredag 22 oktober 2021

Fallande löv & ett azurblått vatten....

Fredag igen! Veckan har bestått av höststormar, solsken och en hel del regn. Ett väldigt blandat väder kan man säga att oktober bjuder på. Löven börjar nu falla. Färgerna är ack så härliga och luften är sådär frisk, klar och hög...

Förra helgen när solen strålade så gjorde vi en lite utflykt till ett nedlagt kalkbrott här på ön. Spännande miljö minsann. Kargt. Storslaget. Och ett varmt, azurblått vatten. Dock blev det inget badande denna årstid även om detta är en väldigt välbesökt och populär badplats sommartid...


Lika karg, tyst som det där ensliga Alvaret. Fast här är bara kalksten och blått vatten...

Sen alla slingriga grusvägar som jag hoppas ALDRIG kommer att asfalteras här på ön. Aldrig någonsin...

I hönshuset råder det en tyst och lite deppig stämning. Kanske är det hösten, kanske saknar dom sin lille Kung Karl...ja jag tror på det sista. Det märks. Dom vill helst inte vara ute i trädgården själva. Förståligt. Jag går där där bredvid dom med min kaffekopp. Vaktar. Snacka om hönsmamma :)

Men jag vill ju inte att fler av mina fina höns ska bli rävmat...

Dammvippan är inte heller på humör. Jag tror han känner sig lite ensam som tupp. Han saknar nog sin lille fjädriga och sprättiga kompanjon. Jag tror så. Gandalf den grå är lite till åren kommen också. Det märks...

Ja jag är väl inte heller på det bästa hösthumör. Hög tid att packa ihop trädgården, stänga ner. Ta in allt. Blir alltid lika förvånad hur många pelargoner jag köpt som måste vinterförvaras också! Men var?! 4 fikonträd och 6 stora olivträd och så några citronverbena ska in i ett garage som redan är överfyllt av vinterdäck och allsköns verktyg. Ja jösses - det är banne mig samma cirkus varje höst!


Så, jag tar ett djupt andetag. Önskar mig lite mer tid. Lite extra skön bonustid...

Ha en skön helg nu!

KRAM

14 kommentarer:

 1. Many things to do in the garden before winter. We just had a strong storm, that is very early. Now it is beginning to be cold and we will have frost. Have a nice weekend!

  SvaraRadera
 2. It is sad that your hens are missing their King - I know just how you feel - I feel it too. The sun is getting lower in the sky, the nights are drawing in, I think that it is now time to hunker down and prepare for what is ahead. Love you photosX

  SvaraRadera
 3. Förstår att stämningen inte är på topp…😢
  Ja, tänk att det är samma visa varje år… det är ju så mycket roligare att plocka fram allting på våren….
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Detta turkosblå vatten, precis som i kalkbrottet Blå Lagunen på Gotland. Vackert, vackert! Nog känns det i hjärtat när allt skall packas ihop inför vintern. Men precis som tidigare år kommer i alla fall jag att njuta av en paus från allt vad trädgård heter.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Här har det regnat rejält idag, precis som höstväder kan vara även här i Spanien.
  Känner igen den där bävan för allt som ska vinterförvaras och vart ska man få plats med allt. Det var inte lätt att komma in i vårt garage under höst och vintertid. Så glad att inget behöver att flyttas in här där vi bor nu.
  Ha en fin helg.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. The limestone quarry looks like an interesting place to visit. Empty and barren but with its own beauty.
  Poor hens are probably still traumatized because of what happened to your rooster.

  SvaraRadera
 7. Ja jag säger detsamma, fredag igen!
  Gandalf ser ut till att sakna sin kompis kung Karl…du får skaffa en ny kung, så att stämningen livas upp. Härliga bilder som vanligt.
  Kram från Ingela

  SvaraRadera
 8. vackra bilder från ön och din trädgård. Jag förstår precis den där känslan när allt ska in och man undrar var det ska få plats. Det brukar lösa sig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 9. Din rubrik låter som poesi! Så vackert detta kalkbrott och vattnet är verkligen azurblått! Otroligt vackert! Växlande väder med man får ta vara på solen.
  Jättetråkigt med din saknade Kung Karl och jag kan tro att hönorna saknar honom. Det blir ju lite fel i hierarkin kan jag tänka mej.
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Hej Titti!
  Vi har haft några soliga fina dagar, så himla bra så jag fått städat undan, satt mina lökar och packat ihop dahliorna. Det är friskt och fräscht ute, man får klä på sig lite mer nu. Förstår att dina höns saknar Kung Karl, de förstår nog inte riktigt vart han tog vägen. Hoppas att ni slipper fler besök.
  Ha det så bra /Kram Marika

  SvaraRadera
 11. Så vackert! Ja precis, hur mycket har man köpt på sig under året :) Jag har inte börjat bära in ännu, förutom en pelargon "modell jättestor". Och nu ska det regna så långt man kan se på väderappen.. Så uppmuntrande...
  Hoppas dina höns blir lite mer uppiggade snart.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Det andetaget, önskan om bonustid låter härligt och det kan jag gärna dela. Jag har knappt börjat mest konstaterat att ett antal ormbunkar behöver in. Det enda som är gjort är dahliorna - upptagna och satta i backar i verkstaden. Jobbigt att behöva vara hönsmamma på riktigt..

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 13. Så fint skrivit och fina bilder också.
  Hösten verkar har gjort sitt intrång på din ö med blandat väder.
  Hoppas hönsen kommer till ro, kanske saknar de sin kung fortfarande.
  Ha det skönt!

  SvaraRadera
 14. Beautiful photos, as always. Autumn seems a bit melancholy as it hints that we must quiet down and rest.

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...