Bloggintresserade

lördag 6 november 2021

Himmel & hav alldeles för mig själv...

Det råder höstrusk och hårda vindar. Ösregn och kolsvarta kvällar. Ja november är väl kanske inte årets roligaste månad men ibland bjuder den på glimtar av både magiskt ljus och så dimmiga vackra vyer...

Trädgården har gått in i en skön vintervila. Plötsligt finns det tid till annat jag längtat efter att göra...

Blir aldrig trött på vyn från mitt arbetsrum. Långt där nere ligger kyrkan och byn, sen sundet...


Ja nog bor man på kontrasternas ö. Sommartid är det knökfullt på stränderna, parkeringskaos och det är tusentals evenemang från norr till söder. Köer, husvagnar, husbilar. Många som jag pratat med som har sommarhus här säger att de aldrig skulle kunna tänka sig att bo här på ön höst- och vintertid. Tyst, öde, mörkt och blåsigt. Bästa tiden svarar jag! För nu har man ju all himmel och hav alldeles för sig själv...

 Som vanligt duggar inte inläggen sådär tätt här på bloggen. Hoppas ni vill kika in ändå. Då blir jag glad! 
För det finns så mycket att visa och skriva om, dela med sig av. Jag måste bara hitta den där borttappade inspirationen igen...

En fin Allhelgonahelg till er alla också! En helg som betyder minnen, en längtan efter nära och kära. De där som fanns där runt mig en gång i tiden. Som fortfarande finns där i hjärtat. En tanke, en liten längtan och så ett tänt ljus...jag hoppas de känner min osynliga kram och jag hoppas alla har det bra, där borta.

KRAM

13 kommentarer:

 1. ..och jag håller med dig! Jag skulle välja den lugna perioden alla dar. Dessutom brukar skärgården här vara tom fram till midsommar och sen tom igen efter första veckan i augusti. För mig helt ofattbart. Nåväl - det är ju bra för oss :)

  Kram från västkusten - Carina

  SvaraRadera
 2. Så vackert, havet är underbart alla årstider.
  Samma här, inspirationen tryter. Och jag har aldrig med mig kameran ut längre. Och med mobilen blir det inga bra bilder. Så jag behöver "komma ihåg" att ta med mig kameran och fota så kommer det nog bli fler inlägg hos mig:).
  Vyn från ditt arbetsrum är helt magisk, så fint.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. November with its stormy weather has a charm all its own. Time for quiet pursuits ( like painting!).

  SvaraRadera
 4. Någon slags charm har nog varje månad att ge en.
  Det är samma tänk här att det blir rätt skönt när alla turister försvinner och man får ha havet för sig själv ett tag igen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Ooo ce ma bucur cand aud ca avem timp pentru noi, pentru placerile personale!
  Draga Titti, iti doresc cat mai mult timp de acest fel si cele mai bune ganduri de noiembrie.
  Salutari,
  Mia

  Mia

  SvaraRadera
 6. Hej Titti!
  Kan förstå känslan av att ha himmel och hav, alldeles för dig själv. Det måste vara skönt med tystnaden efter en hektisk sommar. Är det din målning i blocket? Snyggt!
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 7. The view from your study invokes such calm! Selfishly, I hope you find your inspiration because the sharing of your world brings such richness to mine. I feel excitement whenever I see a new post and smile as I open it, learning so much about a world far away from my own. So many choices to try to find lost inspiration - pull back/retreat/take rest and relaxation, push directly through it, circumvent/go around/find a new direction which leads where you want to be on the other side.

  SvaraRadera
 8. Hej!Så vackra bilder ,på något som skildrar lugnet.
  Jag tittar alltid på dina bilder och njuter av både dom och texten.
  Kram Margareta

  SvaraRadera
 9. Kikar alltid in när du bloggar. Älskar dina fina bilder och harmonin kring dem. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 10. Hej Titti
  Jeg bor også på en ø, måske større end din, men der er ikke noget bedre end når vinteren kommer, og turisterne forsvinder, tænk at have hav og natur for sig selv, det er skønt. Dejlig udsigt du har fra dit arbejdsværelse.
  Kram Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Wish I had a view across field and water like that! So lovely.
  That painting in the book - yours? It's quite amazing - I love botanical art.

  SvaraRadera
 12. Helt underbara bilder och jag förstår dej helt och klart att du tycker om höst och vinter på din ö! Gillar heller inte trängsel och folksamlingar.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Det blir ofta lättare att hitta den där "borttappade inspirationen" efter en tittin till dig - altid stämningsfulla inlägg.
  /Mia

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...