fredag 6 maj 2022

Ett vårgrönt Öland & en mening med allt. Kanske...


Sköna maj! Denna fantastiska månad. När allt spirar. När ön bjuder på en färgskala från ljusgrönt, rapsgult till skönt havsblått...vackert så man blir helt salig och tårögd!

Tårögd är jag över mitt knä också! Menisken har gått åt skogen i högerbenet. Så här sitter jag. Att bara gå ett steg känns som tusen knivhugg. Och det gör ont så man blir tårögd. Ja det finns värre saker i livet, givetvis...men jag vågar inte tänka på om det tar 1 vecka eller 8 veckor att bli bra!


Ja det blir väl att vila sig i form och läka. Jag har ju svårt att sitta still. Det finns ju så mycket att göra - alltid! 5000 kvm trädgård sköter sig inte själv om man säger så. Men nu sitter jag här med benet i högläge och kan inget göra! Med en värk som får håret att resa sig!!


Nu får mannen sköta växthuset. Han gör det med bravur! Det finns en liten trädgårdsmästare i honom även om han är smed. Jag funderar på om jag kan testa att köra runt mitt ben i en skottkärra så jag kan ta mig fram/runt i trädgården :) Vad tror ni om det?? Måste ju till växthuset! Varje dag! Att öppna dörrarna där varje morgon, till ett vårvarmt och grönskande växthus är det man längtat så mycket efter i flera månader...


Men det finns nog någon mening med allt. Som att sitta stilla med benet i högläge och se ogräset växa. Tålamod! Puh! Ja tålamod är inte riktigt mig grej - jag vill ju helst ha allt gjort igår! 


Jag som har ett visst kontrollbehov och en pedantisk ådra (född i september/jungfruns tecken) måste nu bara gilla läget. Bida min tid. Det kommer fler vårar att odla. Fler vårar att rensa ogräs. Ja jag hasar ut på verandan. Den är solig och varm. Och aldrig har väl körsbärsblommen varit så vacker, ja det var den nog förra våren också men då såg jag den inte för att jag stressade runt i trädgården för att hinna allt...

Ja det finns nog någon mening med allt tror jag. Kanske...

VÅRKRAM!

24 kommentarer:

 1. Hej Titti!
  Det gör det nog, ta det försiktigt med ditt knä och njut av våren. Sätt dig under Körsbärsträdet och bara njut.
  Trevlig helg /Kram Marika

  SvaraRadera
 2. Draga Titti,
  Nu e usor sa fi in aceasta situatie cu piciorul!
  Sa speram ca va fi in curand bine sa te poti bucura de magia primaverii, chiar daca necesita si munca ...
  Pozele sunt minunate.
  Imbratisari,
  Mia

  SvaraRadera
 3. Snap - I too am a Virgo Titti so I understand your problem as I have a need for control in my life as well. I am really and truly sorry that you continue to suffer with pain in your knee - is your doctor unable to offer you any help at all or give you some relief to help ease the pain?
  May is such a beautiful month, it grows better and better with each year that passes by.

  SvaraRadera
 4. Yes, May is such a beautiful month and my birthday month too. :)
  Sure hope your knee is better very soon.
  Such beautiful blossoms.

  SvaraRadera
 5. It looks so green there and the blooms are gorgeous!

  SvaraRadera
 6. Ja inte vet jag om det finns en mening i att ha ont. Att sitta och titta på allt som man vill göra och inte kan. Nix ingen mening med det alls. Hoppas det går över fort. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Jag lider verkligen med dig, Titti! Vet hur maktlöst det känns att inte kunna röra sig som man vill. Och så ont också! En mening med det? Nää, bara en frustration. Nu när allt är som vackrast. Stackars, stackars dig.

  Stor kram till dig från Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Åhh... först tänker vilken underbar beskrivning av den Öländska våren. Tänk att bara få stanna upp och insupa... Men så knät - det finns väl ingen gång som stillasittande är så jobbigt som när det inte finns ett val. Vilket dilemma!! Hoppas att knät löser sig på något sätt.

  Läkande kramar! Carina

  SvaraRadera
 9. Åhh att få sitta ner och njuta en Öländsk vår, bara insupa. Men så läser jag om knät och känner hur frustrerande det är att sitta när jag måste... Jäkla dilemma!! Hoppas att knät löser sig vi är ju beroende av att kunna gå.

  Läkande kramar, Carina

  SvaraRadera
 10. Så ergerlig at du har fått skadet kneet ditt! Godt at din mann kan ta seg av det som er i drivhuset.
  God bedring!
  Klem fra Marit

  SvaraRadera
 11. Bonjour Titi,

  Désolée de lire que vous avez le genou très douloureux.

  Sorry to learn you have troubled and pain with your meniscus. The best is to keep sitting (I know it is difficult when there is so much to do in your garden). I know it is very painful. Take the opportunity of this forced rest to paint with watercolors if the pain leaves you a little quiet.
  Bon courage !

  Hélène

  SvaraRadera
 12. Bonjour Titi,

  Désolée de lire que vous avez le genou très douloureux.

  Sorry to learn you have troubled and pain with your meniscus. The best is to keep sitting (I know it is difficult when there is so much to do in your garden). I know it is very painful. Take the opportunity of this forced rest to paint with watercolors if the pain leaves you a little quiet.
  Bon courage !

  Hélène

  SvaraRadera
 13. Vet hur frustrerande det är med elakt knä ..kämpat ett år med mitt som även har artros fick jag reda på vid MR röntgen .. jobbigast är att man inte vet hur de utvecklar sig för framtiden ...men man får försöka vara här och nu ....man hittar lösningar med kryckor rehab övningar medicinering så de onda lindras lite ..hoppas menisken läker snabbt för dig och att du under läkningstiden får en solig å fin sommar

  SvaraRadera
 14. Oh, vad tråkigt att höra att du har sådan värk.
  Inte lätt att sitta still när man har mycket att göra, men det är nog den bästa medicinen nu,
  Krya på dig och stora varma kramar!

  SvaraRadera
 15. Förstår din frustration att inte få saker och ting gjort. Jag är också en jungfru som sagt 😉😁. Tyvärr är det nog bara att gilla läget och försöka att se det positiva i det.
  Vila nu ditt knä och njut av allt det vackra som årstiden har att bjuda på.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 16. Hallo du Arme, wünsche schnelle Besserung. Ich kann dich sehr gut verstehen. Toll, wenn man einen Gewächshausgärtner hat;0) Herzlichst Kirsten

  SvaraRadera
 17. Men Titti, nu tycker jag riktigt synd om dig! Så ont, och så inte kunna göra det man vill!! Är ju själv jungfru med kontrollbehov så jag kan föreställa mig hur frustrerande det är!
  Krya, krya på dig!!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 18. Stay calm and take rest ….I hope your knee will recover soon…love happy Sunday Ria 🍀💗🍀

  SvaraRadera
 19. Hvor er det ærgerligt med dit knæ. Jeg håber, det snart må blive godt igen. Det må være svært at være tålmodig, når der er så meget, man gerne vil og skal. Det er godt, du får god hjælp fra din mand. Prøv at glemme ukrudtet og i stedet fokusere på alt det smukke, der er omkring dig.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 20. Men fy så trist, det är ju inte lite svårt med trädgårdsarbete som enbent. Hoppas att det läker hellre förr än senare.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 21. Så oerhört trist med skadat, värkande knä! Nu, när man verkligen vill fara tunt i rabatter och gräsmattor. Ett ljuvligt växthus har du också, men som du säjer, kanske finns det en mening med allt. Om man är otåligt får man det man ska ha, dvs. lära sej tålamod. Himla trist när det inte blir som man tänkt sej.
  En helt underbar tid är det nu - kanske den allra vackraste innan sommaren brakar lös.
  Hoppas verkligen att ditt knä blir bättre och att du klarar av att ta det lugnt. Krya på dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 22. Se ve todo precioso, me encantó verlo. Besos.

  SvaraRadera
 23. Så utrolig vakker det er hos deg nå. Dumt med det kneet, men det blir vel bedre etter hvert får vi håpe. Ha en fin dag. Klemsiklem og god bedring :)

  SvaraRadera
 24. Dearest Titti,
  Oh, how I feel for you with your painful knee.
  Have had severe mid–back arthritis pain flaring up since Easter.
  Was weeding in the garden and enjoying it so much and then the pain kept me from doing much at all...
  Your place is a dream and a well kept garden and greenhouse does not happen on its own.
  Try to be patient!
  Worst for me was in 2018 when I had a closed double pelvic bone fracture and was not allowed to do anything for 3 months. The orthodontist said that with kids it heals in weeks, but at your age... That hit me like a hammer! Yes, healing takes a lot more time but we lack the patience.
  Big all around hug!
  Mariette

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...