Bloggintresserade

lördag 24 februari 2024

Februariljus, apelsinträd & en och annan omtanke...


Ljuset håller på att återvända, sakta men säkert. Äntligen. Om några månader knotar jag om ogräs och heta sommardagar, jodå! Det känns som om vintern har varit lång. Grå och dyster. Det har varit mörkt väldigt många månader nu...

Nere i källaren har det varit ännu mörkare men det har tydligen citrusträden gillat för nu blommar de för fullt! En hel del pyssel med omplantering och näring just nu men nu får de äntligen komma upp i dagsljuset...

Oops! Kolla in fönstret! Ja det ser ut som det är dimmigt ute varje dag :) All snö och allt regn har satt sina spår och inte kul alls när solen visar sig. Men det tar jag en annan dag ni vet, usch för fönsterputs.

Den låga februarisolen ger dock sköna skuggor och jag funderar på att tapetsera. Att något händer på väggarna. Kanske börjar jag med att tapetsera mig en solgul hall. Vi får se om ork och inspiration infinner sig...

Coviden sitter kvar. Stenhårt. Kanske jag är piggare till nästa jul...äh, men man får väl bara vila och gilla läget som man säger - man är ju inte purung heller (tyvärr!) Min bästa vila är vid målarblocket, bland färger och diverse penslar. Och inget behöver bli bra, då tar man bara en ny sida och börjar om :)


 Jamen vi går mot ljusare tider. Hur som. Och tänk att alltid tänka positivt - det är viktigt! Inte alltid så lätt som världen ser ut men en kram och en omtanke om någon kostar ingenting, men gör så mycket...


SÅ STOR KRAM till er alla!

18 kommentarer:

 1. Hej Titti!
  Idag kändes det nästan som att våren kommit hit, men törs knappt tänka tanken, för då kommer väl Kung Bore tillbaka. Var ute och spanade i trädgården, såg inga blomknoppar på blåsipporna eller julrosorna ännu, men magnolian har fullt med små ludna knoppar.
  Önskar dig allt gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 2. I wish you good health and lovely sunshine!!

  SvaraRadera
 3. Dearest Titti,
  Yes, very slowly we abandon that dreary winter time. It is the worst time of the year.
  Guess after having worked and lived in the tropics, it is even harder to 'accept'.
  Sad that you are still struggling with your health. Both of us had a nasty bronchitis that lingered on but we're feeling a lot better now.
  Those sheep are so sweet and 'close' to one another—great photo!
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 4. Love the lighthouse and the orange tree. How nice to be able to pick a fresh orange to eat.

  SvaraRadera
 5. The return of the light in noticeable now, morning and evening. Yay!

  SvaraRadera
 6. Jo, nu går vi mot ljusare tider, verkligen! Nej, putsa fönster är inte roligt, då är det roligare att tapetsera, det håller liksom längre ;)

  Krya på dig!!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Här blommar apelsinträdet för fullt! Massor av blommor i år. Och jag hoppas det ite kommer blåst nu som blåser ner blommorna för i år vill vi gärna ha större skörd :) Krya på dig, det verkar onekligen som covid drabbade dig riktigt hårt. Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 8. Ja, kram og omtanke koster ingenting det. Håper du snart finner formen igjen, men jeg ser jo at du maler på nå. Det å drømme seg litt vekk i farger på vegger, i blomster eller i en akvarell, er godt. Her småregner det i dag, og da maler jeg litt også. Så koselig å drømme om vår og sette farger på et ark. Søsteren min hadde hørt lerka, så det våres. Klemsiklem:)

  SvaraRadera
 9. Tänk så mycket härligt vi har framför oss! Älskar dina drömmiga bilder och vill gärna se om/när du tapetserar din hall solgul. Att måla och låta tankarna vandra fritt gör säkert att du blir friskare från den sega covid du drabbats av.

  Önskar att våren gör att du blir pigg. Snart är det mars!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Härligt att ljuset sakta kommer åter och att våren snart är hos er.
  Sitta och måla är mycket lugnande tycker jag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Det är så härligt nu när ljuset återvänder. Så härligt med blommande citrus, saknar min och funderar på att försöka hitta något nytt under våren :-)
  Även mina fönster har sett bättre ut ;-), men så får det vara.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 12. Vad fint apelsinträdet är. Det har verkligen övervintrat bra.
  Jag har väl också övervintrat bra, antar jag. Men nu börjar jag känna den där rastlösa längtan efter den livgivande solen. "Det är snart vår" är mitt nuvarande mantra.
  Fortsätt samla kraft Titti.
  Kramar Carina

  SvaraRadera
 13. Your flowers and orange tree look happy and strong, soon they'll be enjoying the spring sunshine!
  I would love to be a painter, such a gifted talent.
  Be well dear friend
  Hugs,
  Jo

  SvaraRadera
 14. Hoppfulla bilder från dej med både apelsinträd, begynnande ljus och härlig akvarell. Den ser ut att bli jättefin!
  Ja, vi får försöka se fram emot ljuset, trots dystra tider och en dag är det vår med allt vad det innebär!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Such a long covid:( I bet your paintings are beautiful...

  SvaraRadera
 16. Ja äntligen ljusare tider. Jag hade solgul hall ett tag. Ledsnade rätt så fort på det. Min gula färg blev för gul helt enkelt. Putsa fönster är såååå tråkigt. Fint du målar, är det Kalmar slott? Kraaam Pia

  SvaraRadera
 17. Hello Titti,
  It's still chilly here, but the light is increasing and that's very encouraging. Spring can't be stopped! Enjoy these days of quiet indoors and I hope the Covid virus soon leaves you and never returns.

  SvaraRadera
 18. Et dejligt indlæg med smukke billeder. Jeg tror, fårene har noget godt at fortælle hinanden.
  De orange citrusfrugter lyser op, og hvor er der smukt i hyggekrogen med det gamle bord og de stribede puder.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...