Bloggintresserade

lördag 17 februari 2024

Jamen ni är kvar!! Tjoho!!


Jamen ni är kvar! Tjoho! Det förväntade jag mig inte efter en så lång bloggpaus! Jag bockar och bugar allra ödmjukast och jag ska ta mig i kragen för att få till lite roliga inlägg framöver, hoppas jag...

Ja som ni ser ligger dimman tät över ön. Det där roliga ligger långt där borta i horisonten. Snön har regnat bort. Jag hostar och sover mest. Gråskalan är total både ute och inne.


Denna vy har mött mig länge nu när jag drar upp rullgardinen på morgonen. Puh!

En gullviva? I februari? Jodå men jag tycker den stackarn såg ut att frysa och den har nog räknat fel på några månader. Mars månad kan vara lurig och kommer att bjuda på en och annan snöflinga till...

Hur som. Snödropparna är alltid ett säkert vårtecken!! Glädje!

Grådis råder ute i växthuset också. Allt som finns där just nu är en lite vissen persilja men om sisådär 5 månader är grönskan total där ute! Min egna lilla djungel av tomater, gurka och 300 chili sorter :)

Trots grådis, regnstänk på fönster och en eländig trötthet så finns det hopp om livet, ja den där kommande våren med fågelkvitter, äppelblom och kaffet ute på trappan varje morgon! Som jag längtar!


Så med en glad gullviva och några snödroppar i trädgården denna lördag i februari känner jag mig rik! Det där stora i all dess enkelhet ni vet och jag är så glad för alla rara kommentarer - tack snälla :)

KRAM

18 kommentarer:

 1. Så skönt att det finns hopp om livet i alla fall. Fast det just nu är ett elände.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Dearest Titti,
  We all long for spring and the view of its first blossoms...
  Lovely images.
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 3. Despite the grey it still looks beautiful in your corner. I love the cowslip even if it is frozen. B x

  SvaraRadera
 4. Varenda rad och bild gör mig hoppfull. Våren kommer att komma så är det skrivit i sten. För vissa tidigt för andra senare. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. We're all waiting for warmer weather. Hopefully very soon you'll feel better.

  SvaraRadera
 6. The grey hasn’t dampened your spirits. An early spring would be nice!

  SvaraRadera
 7. Der Frühling kommt, in kleinen Schritten, und bald grünt und blüht es überall.
  Die Schneeglöckchen sind die ersten schönen Vorboten.
  Gute Besserung und schönen Sonntag, lieben Gruß
  Nicole

  SvaraRadera
 8. 300 chilisorter - wow! Jag odlar gärna chili för tre år sedan en röd avlång variant jag hittade i en järnaffär här. För två år sedan en klock-variant. Både gav så mycket skörd att jag forttarande har kvar i frys, som konserverad och som torkad. Men i år ska vi nog ändå odla lite mer chili, särskilt klockvarianten för den är så god (Starkare än den som normalt fylls med ost). Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 9. Hej Titti!
  Gullviva och snödroppe, härligt! Det blir vår i år också. Det regniga fönstret kunde vara taget här men den bara backen saknar vi. Här är det isfläckar och snöhögar. Gillar maskrosen i glaskulan, fina bilder.
  Hoppas du blir bra snart. Kram Marika

  SvaraRadera
 10. Noe så vakkert. Hos deg er det skikkelig vår! Nyt dagen! Klemsiklem :)

  SvaraRadera
 11. Visst är vi kvar här! Trots dimma, gråhet, snö i mängder och slask och blask om vartannat. Ja, vädret kan man ha mera att önska av. Inget emot vinter, men när den hela tiden ändrar sej blir man ju galen. Du har ändå din gullviva - vilken grej i februari!!!
  Nu får vi ge oss till tåls, inget annat som gäller. Hoppas att hostan ger sej - så tröttsamt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Même par temps gris votre île est toujours aussi magnifique, et vos photos ...
  Quel talent !
  Ceci dit je suis d'accord avec vous, vivement le printemps .
  Douce semaine.
  Dan

  SvaraRadera
 13. Så klart vi är kvar. Har ju väntat på din återkomst=)
  Både gullviva och snödroppe samtidigt. Verkligen inte vanligt.
  Men något som kan lysa upp den här grå årstiden är ju alltid välkommet.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 14. Jag finns också här på andra sidan sundet. Ja då vet du hur vädret är här. OCKSÅ !!! Kollar och kollar om mina snödroppar vågat sig upp, men nej. . . . . . Fast jag har sett dem i en annan trädgård. Det här gråtrista vädret finns nog för att vi ska jubla högt när det härliga vårvädret kommer. Åhhh. . . . takdropp, blek sol och kaffe på uteplatsen. Och så blåsipporna där borta i backen. Oj vad vi ska nästan spricka av glädjefnatt . SNART SÅ !!!! Kram Eva

  SvaraRadera
 15. The view from your window is a serene one in spite of the grey. Beautiful photos. I know you long for colour and are happy to see the little flowers beginning to bloom.

  SvaraRadera
 16. Me alegra saber que te encuentras bien. Me gustan tus fotografías. Besos.

  SvaraRadera
 17. Søte vårtegn hos deg. Mye regn og tåke her også, men det kommer flere og flere vårtegn opp av jorden som inviterer en på en liten tur ut i hagen. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 18. Kära Titti, jag drömmer också om att dricka mitt morgonkaffe ute på altanen, dvs jag går faktiskt genom trädgården med min kopp :-)) Åh, det ska bli trevligt...
  Snödropparna gör i alla fall sitt bästa :-) Och vi lovas solsken imorgon, ikväll var det en fantastisk orange kvällshimmel som jag njöt av att beundra.
  Jag hoppas att du också får lite sol. Låt oss hålla tummarna för att hon stjäl - and blå himmel... SNÄLLA.
  Klem fra Viola

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...