lördag 27 december 2014

Samma visa varje år...


Vet inte vad det är med de här dagarna efter julhelgerna men då känns det helt plötsligt som om julen ska städas ut och jag bara går och muttrar över all röra, alla saker och köket som känns så där ofräscht efter alla julens middagar! Ja det är samma visa varje år…här ska städas och göras i ordning för en kommande vår om sisådär 4-5 månader! Japp, dags att sätta igång!
Trött på allt soffhäng, alla julens rosa marsipangrisar och av allt tv-tittande satte jag raskt igång med en titt i min egen garderob, ja jösses säger jag bara! VARFÖR sparar man på urtvättade t-shirts i storlek small från 1982 som jag lagt undan för att måla i! Måla vad? Huset? Källaren? Knappast!
Näe en hel hög med tröjor åkte rakt ner i sopsäcken för att jag sen skulle kasta mig över till de andra garderoberna, plagg efter plagg i konstiga färger och storlekar som jag aldrig lär komma i om jag inte sätter igång med att träna inför ett Triahtlon och det lär jag ju inte göra, så helt plötsligt blev det 4 fulla sopsäckar till med gamla urväxta trasor! Så nu hänger det snyggt en handfull plagg i modell större, skön storlek där i min garderob, ja jag känner mig riktigt nöjd!


Jag kör på i morgon igen! Eftersom jag inte direkt vill gå ut och gå i denna halka med min nackspärr eller stressa runt bland allsköns trista reor så bedriver jag glatt tiden med att få ordning på skåp och garderober här hemma istället, snacka om heltidsjobb men ack så skönt! Hela bilen är nu full av svarta sopsäckar som ska delas ut mellan välgörenhetsorganisationer och sopstationen på måndag morgon! Känner mig som jultomten själv!


Nu ska jag vira en varm havrekudde runt halsen, ta 2 panodil och hoppas på att 
värken släpper till natten! 

Kram till er alla!
Titti

49 kommentarer:

 1. Jag hänger allt kvar i julen framåt Knutdagen ja....fast jag smyger in lite vår allt efter som. Men sedan är det UT UT. Men va gott att röja i alla skåp och garderober....underbart skulle jag säga :)
  Kram på dig från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett MÅSTE! Herregu så mycket man har...dags för ett välbehövligt rens!
   Kram, Titti

   Radera
 2. Hey Titti,

  It feels so good to clean up and look in the closet with a lof of space for all your clothes...
  Today we have watching all the snow that was falling....after christmas but it feels so good, finally winter!!!

  Take care, i hope you will feel better next day.

  Hugs, Eefie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes it´s so nice to clean up and have a look in the closet, much thing´s there!
   Have a lovely weekend...
   Titti

   Radera
 3. Ja det var behövligt med lite rensning! Ja lite jul ska vi allt ha kvar…granen kastar jag inte ut i första taget fast den barrar allra det värsta!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Oj vad rolig du är! Jag skrattar högt här hemma. Stackare som dras med den där nackspärren fortfarande. Ja du, skåpen är fulla av saker som man skulle kunna ge bort eller slänga. På tal om måla så är det snart på gång är hemma, tur att jag sparat lite målar T-shirts. Fniss! Kraaaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh annars hade jag skickat dig ett gäng t-shirts i storlek small!
   Jag blir så trött på mig själv och detta sparande, hur stora garderober tror man att man har???!
   Kramis,
   Titti

   Radera
 5. Nytt år, nya tider! Jag blev så full i skratt när jag läste ditt inlägg. Jag städade ur min garderob i somras eller om det var i höst, och när högen med målartröjor växte högre än alla andra högar ... Jamen hur många behöver man liksom? En, max två skulle jag säga. Jag tror man är uppvuxen med att man inte ska slänga hur som helst, men det känns ju bra att det som bara är urvuxet kan man lämna till bistånd. Men gamla målartröjor som kan vara både trasiga och fläckiga, ha ha, ja de hamnade i sovsäcken. Ha det bra i din fina garderob,

  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog så...av gammal vana sparar man allt! Bra att ha! Men det kommer ju aldrig till användning! Näe nu får någon annan det istället...
   Tack för din söta kommentar!
   Titti

   Radera
 6. Hej Titti!
  Det kan verkligen vara skönt att rensa ur garderober, förråd eller annat. Jag minns under en resa jag gjorde i Indien med min ryggsäck att en indier kommenterade hur mkt saker jag släpade runt på i min stora ryggsäck. Ja, tänkte jag, vad skulle han då säga om han såg allt jag har lagrat hemma. Log igenkännande i det där med målartröjor man sparar. Av mängden att döma skulle man kunna öppna målarfirma:-)
  Krya på dig i nacken!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Målarfirma ja! Just det det! Detta eviga sparande och samlande, makalöst...
   Jag rensar på och hoppas på mer plats. skönt!
   Kram, Titti

   Radera
 7. Nämen har du kvar din nackvärk än?!?
  Men visst är det skönt att röja ut allt "gammalt" för att kunna starta på nytt igen :-)
  Ha de gott. Kram, Cat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gud vet vad som hänt med min nacke! Ont morgon som kväll! Dock lite städning och rensning fixar jag...ett MÅSTE! Huuuu!
   Varm kram till dig,
   Titti

   Radera
 8. Hi hi skrattar för mig själv när jag läser ditt inlägg. Precis så tänkte jag igår kväll. Men jag har inte börjat än, har ju tiden för mig varje dag.
  Önskar dig lycka till med resten
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att det inte bara är jag som får denna "rensa-noja"!
   Ut med det gamla - in med det nya!
   Varm kram till dig,
   Titti

   Radera
 9. Här har det rensats också. men bara i lådor inte i garderoberna. Känns toppen när man är klar. Hoppas din nackspärr ger med sig snart.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du för din omtanke...
   Kram Titti

   Radera
 10. Men stackare, hoppas verkligen nackspärren släpper snart.
  Jag sitter här och ler igenkännande när jag läser om dina sparade t-shirts. Och förutom att använda dem vid nästa målartillfälle spar jag annat till mattrasor. Jag måste också bli bättre på att kasta!!
  Så skönt att avsluta det gamla året med en utrensning!
  Allt gott till dig! Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men jag har så mycket mer att sortera och kasta, puh, får ta en dust i januari också...
   Tack för din söta kommentar!
   Kram Titti

   Radera
 11. Vilken energi! Och jag känner igen det där
  med och spara kläder i fall man ska måla,
  och så målar man i sina vanliga kläder såklart.
  Men så nöjd man känner sig efter en sån
  rensning som du gjort, det ska jag göra till våren...
  Kramar/AM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kom väl halvvägs i alla fall, har en hel del kvar att ta tag i!
   Varm kram till dig,
   Titti

   Radera
 12. Nu får allt nackspärren ta och släppa sitt grepp, basta!!
  Hihi, jag tänkte just på allt julpynt igår, men jag sansade mig och det får vara kvar några dagar till:)
  Röja behöver jag göra, hur mycket som helst. Ska ta tag i det när köket är klart.
  Krya på dig vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en sak i taget...köket först, det förstår jag! Jag har en hel del kvar att rensa, det tar aldrig slut ha ha!
   Varm kram till dig,
   Titti

   Radera
 13. You captured the beauty of winter.
  Lovely,
  Kari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Kari!
   Warm hug,
   Titti

   Radera
 14. Det där är ju bara så skönt att få ha gjort! Jag hade den proceduren i höstas och så skönt det var att åka iväg med säckarna till olika ställen. Det kändes som en stor börda föll bort men det märkliga var att det blev inte mer plats över här hemma i alla fall.....men nu är det gjort!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Titti, what a beautiful combination I have found in this post. The photographs of snowy, icy nature are quite beautiful with their neutral harmonies and graceful shapes. And then...there are your amusing and inspirational words encouraging us to join you in a bit of an end of year clear out. Bravo!

  I generally do a similar clear out beginning on New Year's Day, but perhaps this time around I might begin the worthy project in this still Happy mature year of 2014.

  Titti, I wish you a very Happy 2015, and also that your neck pains will ease up very soon.

  xo

  SvaraRadera
 16. Du får krya på dig Titti :) Men visst känner man sig nöjd när man äntligen rensat ut ;) Och sen skänka säckarna, det blir så bra, jag älskar sådana goda gärningar. Ha det gott nu. Kram Anna

  SvaraRadera
 17. Skulle vilja få röjer gjort jag också, känner igen mycket av det du beskriver, men brukar försöka dra ut på Julen lite längre. Med allt ståhej omkring så skulle man vilja att det höll i sig längre, men man vill rensa upp lite ändå .
  Kram och God Fortsättning! Ewa :)

  SvaraRadera
 18. Visst känns det bra att städa ur garderoberna ;))...ska göra det jag också framöver...nu är det nyår som gäller först...vi ska till några vänner och fira ;))......sen börjar vardagen igen...vad du än tar foto på så blir dina bilder så bra !!!
  Kram och hej från mej;)

  SvaraRadera
 19. I love seeing your beautiful photography!
  Holly

  SvaraRadera
 20. Nu fick jag också röjarinspiration! :)
  Vackra bilder som vanligt på din blogg!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 21. Bra jobbat!!! Jag har också hunnit rensa lite här och där. Det brukar av någon anledning alltid falla in på lugna lediga dagar. Tvättstugan börjar nu se prydlig ut igen, här hos oss.
  Krya på dig! /Eva

  SvaraRadera
 22. Jag har också ett behov att städa bort så fort julen har varit. Speciellt om solen skiner som den gör idag. Men jag får behärska mig något, för det är bra jag som känner så. Önskar dig ett riktigt bra nytt år utan nackspärr! / Britt

  SvaraRadera
 23. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Av hänsyn till övriga i familjen får julgranarna och en del pynt vara kvar, men några julsaker har jag plockat undan. Och så har jag röjt lite i källaren och nu har jag tagit sikte mot klädgarderoben! Ha det fint! Kramar från Åsa

  SvaraRadera
 24. Hej Titti,
  found your blog. Really nice and you are very likeable. I'll go with you with GFC :-) Get well soon and nice greetings from Bavaria. Wish you a happy new Year!
  Mella

  SvaraRadera
 25. Jag älskar känslan av att rensa ur! Känns så skönt! Det blir nästan beroendeframkallande hihi, så nu får jag hejda mig så jag inte rensar ur för mycket, sånt som jag behöver haha,
  Kram

  SvaraRadera
 26. Här får julen vara tills det nya året kommer. Hoppas att havrekudden hjälpte och att du känner dig bättre.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 27. Such a good idea to start an after Christmas cleaning! I should follow your example, having collected quite a wardrobe over the years. It does make one feel better indeed to have more space in ones cupboard and make everything look tidy!

  Wishing you a Happy 2015

  Madelief x

  SvaraRadera
 28. Men vad skumt Titti! Jag och maken tog också ett rejält tag i våra respektive garderober igår! Det blev en stor sopsäck full av gamla kläder som nu åker till insamlingen. Så skönt när det är gjort! Kram Mia

  SvaraRadera
 29. You have inspired me, Titti - I need to clean out my closets and put this house in order straight away! It is a good feeling, isn't it? Rest well, my Dear. Hugs xo Karen

  SvaraRadera
 30. en underbar start på det nya året önskar jag dem !!! älskar alla angie från Tyskland

  SvaraRadera
 31. I get in the cleaning mood after Christmas as well. I was just thinking yesterday that I need to tackle my closet. Always feels nice to have the house a little less full and things a little more organized!
  hugs,
  Jann

  SvaraRadera
 32. Tack för all inspiration, fina bilder och härliga texter....=)

  Gott slut och Gott nytt 2015...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 33. KIkar in och Önskar dej ett riktigt Gott Nytt År
  Kramen Kathrine

  SvaraRadera
 34. Ja, varför sparar man på allt ...konstigt! Roligt att läsa, jag känner igen mig!
  Tips: ta två Panodil PLUS en Ipren, det gör susen - allt enligt skolsköterskan på min skola. Min Artos lindras ibland bra av detta.
  Ha nu ett gott nytt år - med massor av plats i garderober att fylla på med NYTT! // Lena

  SvaraRadera
 35. You and I are so much alike it is uncanny dear Titti. I am the exact same way. It seems like things-things-things are closing in on me and the house must be purged of clutter. Just today, I was looking at all the stuff I had to displace because of the Christmas decor and thinking, do I even want to put it back out????? No, I want a clean slate for awhile to just be able to breath a little. I feel heavy after Christmas (maybe from all the goodies) but no, it is from all the stuff too :))))
  I went back to read the lovely posts I have missed here and loved seeing the beautiful Christmas you had around your home. I love seeing that the Maileg gnomes were hanging out at your house too !
  Wishing you a wonderful 2015 my dear!!!
  hugs from here....

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...