lördag 31 oktober 2020

En eftertänksam dag...

Allhelgona. Tankarna går till alla nära o kära som en gång funnits här bredvid mig...

Det är så många man saknar.

En mamma att alltid ringa till. En pappa att gå på älgjakt med. En mormor som kokade världens godaste hallonsylt och en morfar som alltid byggde de roligaste kojorna. Och så farmor Krusbär (ja jag tror hon levde på krusbär!) Men det var längesen. En hel ocean av tid sen. Åren går. Lite vemodigt är det allt. 

Men så är ju livet. Kvar är bara 1000 kära minnen... KRAM i höstmörkret...

23 kommentarer:

 1. Älskar bilden med färgade ljus!
  På nåt sätt är hösten och det här grå vädret väldigt passande för en stunds samlande av tankarna och att minnas de som passerat. Att nära och kära försvinner verkar gå i vågor genom livet. I tonåren och ungvuxenåldern dör mor-och farföräldrar. Sen några årtionden utan påminnelse om död och nu känns det som att vänner och bekanta försvinner titt som tätt. Tungt.
  Fläderbär kvar fortfarande?
  Ha en fin helg
  /Anette
  www.ätligaträdgården.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar! Jodå fläderbären hänger kvar här...
   KRAM

   Radera
 2. Så fine bilder du viser! Ja, det er mange vi savner og minnes på denne dagen.
  Klem fra Marit

  SvaraRadera
 3. Ja, det er ettertenksomhet. Skal på graven til mor og far i morgen for å tenne lys. Det er fint se hvordan kirkegården blir opplyst. Ha det så godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Konstigt, jag skrev igår men den kommentaren finns inte så jag prövar igen.
  Så fint du skriver. Och dina bilder. Så mjuka och varsamma, så passande denna helg. Den nedersta är bara helt fantastisk. Alla dessa kära minnen. Igår var vi och tände ljus och smyckade gravarna där våra kära vilar.

  Tack för ett finstämt och vackert inlägg!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Härligt ändå att det finns minnen. Tänk om de skulle suddas ut. Underbara vemodiga bilder. Skön söndag väntar och November är här. Jag ska hälsa på mina föräldrar och fika lite medans man fortfarande kan. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 6. So beautiful words.. fotos ...... thank you.
  Hugs Jarka

  SvaraRadera
 7. Ja nog är det eftertänksamhetens tid. Saknar också alla anhöriga som inte finns här rent fysiskt längre. Helt plötsligt tillhör man själv den äldre generationen i familjen.
  Hoppas du har en fin helg.
  Kramar Carina

  SvaraRadera
 8. Det är fint att ha/ta en dag att minnas. För mig får det gärna vara en lite ruskig höstdag - det känns som det omfamnar stunden bra. Igår glömde jag helt... En solig dag, höstfärger i ett bokskogsreservat och sen middag för familjen.. Det var sent på kvällen innan jag kom ihåg vad det var för dag.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Hej Titti!
  Vackra bilder, och visst går tankarna till alla kära som inte finns bland oss, men de finns med oss inne i hjärtat, att plocka fram när man vill.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 10. Så vackra bilder och tankar till en eftertänksam dag. Och visst minns man dem, de gamla som alltid fanns där och som man som barn och ung, alltid trodde skulle finnas. Tur att vi har fina minnen kvar och kan hedra dem lite extra denna helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 11. Such a beautiful and very touching post dear Titti.
  Your stunning photos make me think of my own dear ones also gone. I only knew my maternal grandmother and she was a huge wonderful part of my early childhood. My parents were good people whom I loved so much - our life was not easy after WWII in England. I miss them so much. Even though I came to America on my own at 19 we were always in touch. Now my memories fill my days, sometimes even my dreams, and like yours, I think are good ones.

  Stay well.
  Hugs - Mary

  SvaraRadera
 12. Godt med eftertænksomhed og vi har alle minder, som man kan finde frem lige nu :)

  SvaraRadera
 13. Så vackra bilder.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 14. Det er en fin billedserie, der ledsager din tekst. Det er godt at se fremad, men vi har også alle brug for at mindes.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 15. Så fint du skriver. Ja, vemodigt är det! Men som tur är finns minnena.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 16. So well put, Titti. People pass and we all must move on, and be accepting of it. Hard, but necessary in life. Thank you for linking up.

  SvaraRadera
 17. Så fint skrivet. Ja, det är många som lämnat jordelivet, som man inte kan ringa till eller träffa. Desto mer rädd om de som finns kvar är jag...men, saknaden som förvandlats till minnen går ibland genom kroppen som en smärtsam stöt. Det är inte alla gånger så lätt att vara överens med Livets villkor...Ha fin vecka
  /Anja

  SvaraRadera
 18. Den första bilden är så talande och den med fläderbären (?) så vacker.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 19. Warm hugs for you darling.....love stay safe...Ria 🍀🎃🍂🍁🌽🍄🌾🧡🍀

  SvaraRadera
 20. Så vackert och tänkvärt skrivit, rörande och så igenkänt.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 21. Schöne Gedanken schilderst du heute. An all die lieben Menschen denken, die nicht mehr bei uns sind ist wichtig. So bleiben sie ein Bisschen hier.
  Aber wenn ich bei solchen Gedanken traurig werde, dann kommen meine Kinder, Enkel und Freunde und bringen das frohe Leben und die Zukunft ins Haus. Dann vergehen die wehmütigen Gedanken.
  Viele Grüße
  Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...