Bloggintresserade

lördag 20 mars 2021

Vårdagjämning, Gardenalia & iskalla vindar...



Vårdagjämning idag men det har både snöat och varit frostiga nätter i veckan så några vårkänslor har jag inte riktigt än, men det kommer. Växthuset är städat. Påskliljor och penséer trivs gott här inne när det är så himla kyligt ute fortfarande. Nämen nu vill jag att våren snabbar på lite...jag är så himla trött på kyla och blötsnö!



Om några månader pustar man väl att det är för varmt här inne! Då kommer växthuset att digna av tomater och gurkor och det kommer att vara som att sitta i en hel djungel av väldoft och grönska. Åhhh vad jag längtar efter att ta morgonkaffet här då...


Den här boken har hängt med mig i många år och jag bara älskar den! Gardenalia av Sally Coulthard.
Varje vår bläddrar jag i den och får nya tips och idéer till trädgården...
Jag är verkligen inte trogen min trädgårdsstil, ibland går den mot medelhav och olivträd för att sen nästa år svänga till engelskt romantiskt. Ibland stilrent och vita blommor och ibland vimsigt och en kaskad av färgglada blommor i rabatterna! Det är lite som att måla en ny tavla varje vår. Ett oskrivet blad. Inget är beständigt...


Mellan snöflingor och väldigt kyliga vindar har jag börjat på ett nytt projekt! 


Förra året tog vi bort en massa snöbärsbuskar och annat sly bredvid växthuset. 1000 rötter och stubbar blev kvar och inget man direkt gräver upp om man inte vill ha ex antal ryggskott! Nix, jag går den enkla vägen och täcker med markduk och sen ska det på en massa överblivet grus. Här ska det bli pallkragar och odling i stora krukor är min tanke! Jag har ju aldrig någon direkt plan när jag gör saker och ting, ja mannen suckar tungt över alla mina gröna idéer men jag donar/gräver på som en grävling och gör lite vad som känns bäst för stunden, för dagen - det kan ju bli bra, eller så inte...
Vi får se hur det blir när det är klart här! Fortsättning följer!


Jag är dock glatt påhejad av hönsen som ligger och tittar på när jag donar - helt utslagna ligger dom där när äntligen en skön solstråle kikar fram och värmer! Ja de är ena riktiga soldyrkare :)


I det andra trädgårdslandet är det full rulle! Hönsen letar mask och späkar runt. Ja och så gödslar de samtidigt...godis för jorden! De gör en hel del nytta i trädgården nu, sprätter bort gammal mossa och ger mig mängder av goda, nyttiga vårägg också!!!
Ja man får faktiskt stå ut med att en och annan planta ryker :)


Ha nu en fin helg bästa ni! Snart är det faktiskt VÅR!!!!!!!!

KRAM

16 kommentarer:

  1. Happy spring...love from me 🍀💕🍀

    SvaraRadera
  2. Hei Titti!
    Ja, tenk nå er vi i sommerhalvåret. Smart løsning på snøballbusken. Den er et vanskelig ugress. Sliter med å få dem bort. Du tar så stemningsfulle bilder. Liker dem så godt.
    Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
  3. Det kommer bli bra det där med pallkragarna tror jag. Vilken fin omslagsbild på boken, är alla bilder så fina så förstår jag att du bläddrar på i den. Snart kan vi göra som hönsen, lägga os i gräset och mysa. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Härlig syn - hönsen som ligger i solen och tittar på dig :) Numera gör jag som du och bygger uppåt istället för gräver neråt. Det känns lättare...

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Åh💛, Du kan vara glad när du redan har vårvärmen. Härliga kycklingar har också vaknat. Solkram☀

    SvaraRadera
  6. Hej Titti!
    Vad mysigt i ditt växthus. Längtar tills jag får slänga ut saker som står på förvaring och städa och ordna där inne. Just nu är det sågrejer och jordsäckar, men det är skönt att stå där och så. Dina höns gör helt rätt som njuter av solen.
    Ha en skön söndag /Kram, Marika

    SvaraRadera
  7. Heja för våren 🥰
    Det blir nog toppenbra med pallkragar och krukplanteringar där. Tycker det är toppen när saker får ta sin egna lilla tid och växa fram under tiden man gör projektet.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  8. Ja snart är våren här. Ett par veckor till bara. Längtar så nu.
    Hönsen är trevligt sällskap förståss. Tycker det är så roligt att se dina bilder på dom.
    När gurkorna och tomaterna övertagit ditt växthus skulle jag älska att sitta där.
    Jag tycker det är bra att du förändrar inriktning på din trädgård år från år. Då kan du ju njuta av det som känns bra för dig just nu.
    Ha en skön söndag trots kalla vindar.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  9. Här blåser också isvindar idag. Passar på att tvätta lakan och hänga ut och känner mig ändå glad att jag putsade taket på växthuset igår. Idag hade det inte varit skönt. Vilken trevlig bok det verkar vara om du återkommer till den. Tyvärr verkar den slut.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Härligt med lite trädgårdsinspirationer, som kan bli lite olika år från år. Har inte heller några spikade planer annat än grönsakerna och som återkommer. Annars blir det som det blir.
    Sicket jobb med bortgrävda saker. Säkert smart med lite plast över - den tar jag med mej.
    Härligt ändå med växthuset där det är lite skyddat, för idag blåser det snålt som attan - iskallt också! Ja, nu vill vi ha vår på riktigt. Snödroppar och krokus står tåligt emot, men något annat väntar bara på lite värme, liksom vi.
    Härligt med dina "trädgårdsmästare" som ser till att hålla jorden i schack.
    Nu hoppas vi på vårvärmen nästa vecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. I always look for chicken photos! Love them.

    SvaraRadera
  12. Dear Titti,
    yes indeed, this is a very long winter here too. Still cold outside ... but as you mentioned, there will be spring and a spring garden like a white page and we'll start to write with flowers and plants on it. Can't wait. Some seedlings are waiting inside for going out and much more seeds.
    All my best and happy days
    Elisabeth

    SvaraRadera
  13. Herlige foto! Det høres ut som et stort prosjekt hos deg, men det blir helt sikkert bra til slutt!
    Ha en fin uke!
    Klem, Marit

    SvaraRadera
  14. Du bjuder alltid så på njutbara bilder. Härligt med hönsen som solar sig och tittar på dig när du jobbar. Idag utlovas vårvärme här så jag anar att den kommer till dig också. Snart kommer du nog att ha väldigt varmt och skönt i ditt växthus. Och din nedersta bild på pärlhyacinten ... så, så ljuvlig! Älskar den ljust blå färgen.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  15. Ja vem väntar inte på våren, just nu finns hoppet ena dagen, för att försvinna lika fort...när det dalar snö flingor! Får njuta av dina fina bilder.
    Ha en härlig dag
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  16. Så olika det ser ut hos dig mot hos mig. Här i Wales är våren i full fart. Förstår din längtan till denna.
    Så skönt att ha så fint växthus och härligt att kunna vara där innan man kan vara ute.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...